لیست اختراعات زهره جلالپور
گياه Stevia rebaudiana Bertoni داراي عوامل گلي كوزيدي (استويوزايد، ريبوديوزايد و دالكوزايد) با ساختار دي ترپن است كه عامل اصلي طعم شيرين گياه مي باشند. استخراج و فرآوري گليكوزيدهاي مفيد گياه منجر به توليد شيرين كننده رژيمي و بدون كالري با خواص آنتي هايپرگلاسميك و انسولينوترپيك مي شود كه در كاهش قند خون و فشار خون موثر است. در اين اختراع استخراج و خالص سازي گليكوزيدهاي مفيد گياه به كمك فرآيندهاي متوالي عصاره گيري و رنگبري انجام مي شود. انجام عمليات رنگبري در رنج دمايي خاص (بالاي C ˚30) و با استفاده از زغال فعال و خاك هاي رنگبر طبيعي (بنتونيت) نوآوري به كار رفته در اين اختراع است. در نهايت آناليز كيفيت به روش HPLC و با استفاده از ستون C18، خلوص نمونه به دست آمده را 90% تخمين زد.
موارد یافت شده: 1